• „S vďakou našim mamám“
          • „S vďakou našim mamám“

          • krajská kreatívna súťaž

            „Mama“ – aké jednoduché slovo. Také jednoduché, no tak silné a dôležité. V tomto slove je vyjadrené asi všetko. Úcta, obdiv, láska, vďaka každej žene – matke. „S vďakou našim mamám“ je názov výtvarnej kreatívnej súťaže. Jej úlohou je vzdať úctu a vďaku našim mamám, bez ktorých by bol tento svet len prázdnym miestom bez lásky.

            Výstava žiackych výtvarných prác z celého kraja sa koná od 28. apríla do 10. mája 2022 v Kežmarku. Práce žiakov si môže prísť pozrieť široká verejnosť, ale hlavne mamky, ktoré boli inšpiráciou pre celú súťaž, do výstavnej siene Barónka v Kežmarku.

            Svoju výtvarnú tvorivosť predviedli naše žiačky zo špeciálnej triedy. Zapojili sa do súťaže, aby svojimi výtvarnými dielkami vyjadrili, ako majú rady svoje mamy.

            Za súťaž bola zodpovedná Mgr. Iveta Starinská. (foto vo fotoalbume)

             

        • Staršie žiačky dnes úspešné v MIDI volejbale!
          • Staršie žiačky dnes úspešné v MIDI volejbale!

          • MIDI volejbal

            Dnes sme na pôde našej telocvične privítali dievčatá z dvoch ľubovnianskych škôl, aby odohrali oblastné kolo  v MIDI (štvorkovom) volejbale.  V prvom zápase si zmerali sily naše dievčatá s dievčatami z Gymnázia zo Starej Ľubovne. Už od prvého setu si vytvorili výrazný náskok a posúvali svoje družstvo dopredu. Na ihrisku sa vystriedali všetky hráčky z lavičky.

            V druhom zápase sa našimi súperkami stali dievčatá zo ZŠ Komenského Stará Ľubovňa. Aj tento zápas bol jasnou záležitosťou našich hráčok. Boli lepšie na podaní, na príjme, ale aj  obrane v poli. Hráčky si plnili svoje úlohy na ihrisku a opäť dostali veľa priestoru aj hráčky z lavičky. Tieto  víťazstvá posúvajú naše volejbalistky pravdepodobne do Vranova nad Topľou, kde sa uskutočnia majstrovstvá kraja v MIDI volejbale dievčat.

            Dievčatám srdečne blahoželáme k postupu!        

            Za prípravu dievčat na súťaž a organizáciu turnaja ďakujeme trénerovi Mgr. Tomášovi Hudáčškovi a Mgr. Márii Hudáčekovej.

        • Beliansky slávik a zlato pre našu školu
          • Beliansky slávik a zlato pre našu školu

          •  

            26. apríl 2022 bol pre naše speváčky mimoriadne úspešný. Zapojili sme sa do obvodovej súťaže Beliansky slávik, ktorú tradične usporadúva mesto Spišská Belá. Žiaci túto súťaž mimoriadne obľubujú, pretože okrem toho, že radi spievajú, mesto súťažiacim ponúka vždy hodnotné ceny – krásne knihy, za čo im veľmi pekne ďakujeme.

            Ako obvykle sa súťažilo v troch kategóriách.

            I. kategórii nás reprezentovala Nela Halčínová z 3.C, ktorá vyspievala 1.miesto.

            II. kategórii spievala Sára Neupauerová z 5.E a opäť získala 1. miesto.

            III. kategóriu zastupovali Blažena Halčinová z 8.C  a Miroslava Hudáčková zo 7.C.

            Blaženka sa umiestnila na  1.mieste a Mirka sa potešila krásnemu 2.miestu.

            Dievčatám ďakujem za dôstojnú reprezentáciu školy i obce a pani učiteľke Mgr. Ivete Pavlíkovej ďakujeme za kvalitnú prípravu speváčok. (foto vo fotoalbume)

        • Na Vidiečanovej Habovke sme vyspievali zlato
          • Na Vidiečanovej Habovke sme vyspievali zlato

          • VIDIEČANOVA HABOVKA

                                                     Zlaté pásmo s návrhom na postup

            23. apríla 2022 sa v Kultúrnom dome vo Svite konalo regionálne kolo súťaže  VIDIEČANOVA HABOVKA.  Je to celoštátna postupová súťaž a prehliadka hudobného folklóru detí a dospelých.  Vo Svite sa stretli súťažiaci z okresov Poprad, Kežmarok a Levoča.

            Spojená škola Lendak súťažila v kategórii spevácke skupiny ľudové hudby.

            Pedagógovia zo ZUŠ – Bc. Alexandra Bachledová, Adam Bachleda, DiS.art. a Matúš Lizák pripravili na súťaž dve ľudové hudby, v ktorých sa predstavili žiaci – Viktória Hudaček, Jarmila Hudáková a Marek Halčin (9.A), Blažena Halčinová (8.C), Lenka Neupauerová (7.A), Laura Majerčáková a Samuel Halčin (6.D), Liliana Smoleňáková (5.D) a Jozef Majerčák (5.E).

            V Dievčenskej speváckej skupine Kicorka spievali:

            Miriama Galliková, (9.A), Slávka Halčinová (9.B), Blažena Halčinová (8.C),Nikola  Nebusová a Júlia Sára Špaková (8.D), Viktória Andrašiová (7.B), Miroslava Hudáčková, Svetlana  Koščáková (7.C), Sára Neupauerová (5.E), Veronika Majerčáková (2.C), Dominika Galliková (1.C). Dievčenskú spevácku skupinu vedie Mgr. Iveta Pavlíková, pani učiteľka našej základnej školy.

            Spevácka skupina i obidve ľudové hudby získali Zlaté pásmo s návrhom na postup, takže goralské piesne budú znieť v máji na krajskej súťaži v Raslaviciach.

                        Ďakujeme všetkým, ktorí prispeli k vynikajúcej reprezentácii nielen školy, ale aj obce Lendak a pani učiteľke Mgr. Helene Hudáčkovej za výraznú pomoc pred súťažou.

                                                                                                                               

        • Zdravotná výchova
          • Zdravotná výchova

          • Prierezová téma - Ochrana života a zdravia

            Každodenne sa stretávame so situáciami, ktoré ohrozujú naše zdravie. Viesť žiakov k ochrane svojho života a zdravia, aj života a zdravia iných na veku primeranej úrovni, umožňuje uvedomelými činnosťami a aktivitami zdravotná výchova. Aj tento rok sme sa rozhodli, že si spolu so žiakmi preveríme nadobudnuté vedomosti a zručnosti pri poskytovaní prvej pomoci. Stalo sa tak 12.-13.4.2022. Žiaci tretieho a štvrtého ročníka si prácou v skupinách overili, či ovládajú správne telefónne čísla, vedia čo sa nachádza v lekárničke a hlavne ako správne postupovať pri poskytovaní život zachraňujúcich úkonov. Žiaci si preverili svoje zručnosti pri ošetrovaní krvácania, zlomeniny, popáleniny, vyvrtnutom členku a krvácaní z nosa. Za svoju šikovnosť boli odmenení spoločným diplomom a najlepšia skupina triedy navyše aj  malou pozornosťou. Počas týchto dvoch dní sa učiteľmi stali  žiaci krúžku Prvej pomoci: Juliana Lizáková, Andrea Majerčáková, Lucia Hudačeková, Katarína Hudačeková, Marcela Majerčáková, Anna Majerčáková (všetci 5.C), Pavol Bobko (7.C), Jarmila Hudáková, Viktória Hudaček (9.A), Andrea Majerčáková, Veronika Fudalyová, Tomáš Hudáček (9.C). 

            Za realizáciu zdravotnej výchovy ďakujeme Mgr. Janke Figlárovej a žiakom krúžku Prvej pomoci.

        • Požehnanú Veľkú noc!
          • Požehnanú Veľkú noc!

          •  

            Všetkým zamestnancom, žiakom i priateľom školy prajeme požehnané veľkonočné sviatky, prežité v kruhu najbližších, veľa lásky, rodinnej pohody i radosti zo zmŕtvychvstania Krista!

            Vedenie Spojenej školy Lendak

            Veľkonočné prázdniny končia 19.4.2022. Začiatok vyučovania je v stredu, 20.4.2022.

            Materská škola Lendak je v prevádzke už od utorka, 19.4.2022.

          • Rozprávkový Stropkov 2022

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Rozprávkový Stropkov 2022.

            13.4.2022 sa DDS Gašparko zúčastnil krajskej súťaže Rozprávkový Stropkov 2022. Súťažilo 6 divadelných súborov Prešovského kraja. Gašparko získal strieborné pásmo a Ondrej Batory cenu za najlepší herecký výkon. Zvíťazil súbor z Kežmarku. V zlatom pásme skončil aj súbor z Popradu. Za naším súborom, v bronzovom pásme, skončili súbory zo Spišskej Starej Vsi, Bardejova i Kapušian.

            Umiestnenie nášho súboru, v pokoronovom období, nás veľmi teší. Srdečne blahoželáme všetkým členom i Ondrejovi Batorymu za osobitnú cenu a prajeme veľa úspechov v ďalšej divadelnej činnosti. 

        • Veľkonočná burza
          • Veľkonočná burza

          • Finančná gramotnosť - projektové vyučovanie 1. stupeň

            Dňa 8. 4. 2022 sa uskutočnila v našej škole „VEĽKONOČNÁ BURZA“. Za pomoci svojich rodičov a triednych učiteľov žiaci zhotovili veľkonočné ozdoby, kraslice, jarné venčeky, korbáče a množstvo ďalších veľkonočných dekorácií, nechýbali ani tradičné veľkonočné medovníčky či sladkosti. Triedy sa premenili na obchodíky plné kupujúcich a predávajúcich detí. Hravou formou si takto rozvíjali finančnú gramotnosť, získavali skúsenosti a matematické zručnosti. Ďakujeme rodičom za aktívnu spoluprácu pri organizovaní zážitkového projektového vyučovania.

            Za metodickú prípravu projektového vyučovania boli zodpovedné Mgr. Bronislava Beňková, Mgr. Slávka Lampartová. (foto vo fotoalbume)

          • Veľkonočná pohľadnica

          • Vyhodnotenie výtvarnej súťaže

            Už druhý rok naša škola organizuje súťaž vo veľkonočnej pohľadnici. Cieľom tejto súťaže je zapojiť do tvorby čo najviac detí a pohľadnice rozposlať seniorom v našej obci Lendak. Tento rok sa k nám dostalo  126 pohľadníc za prvý a druhý stupeň. Vybrať tie najkrajšie bolo veľmi ťažké, preto je viac ocenených bez umiestnenia. Veríme, že pohľadnice potešia seniorov  v tento veľkonočný čas.

            Srdečne blahoželáme oceneným!

            Za súťaž boli zodpovedné: Mgr. Jana Budzáková (VYV) a Ing. Darina Adamicová

        • Testovanie žiakov už nie je povinné
          • Testovanie žiakov už nie je povinné

          • Informujeme rodičov, že podľa posledného včerajšieho usmernenia z Regionálneho úradu školskej správy v Prešove ďalšie  antigénové testy pre žiakov dostane škola až vtedy, keď bude pozitivita žiakov vyššia ako 10 %.

            Naša škola neeviduje také vysoké % pozitivity, preto na ďalšie testy nemáme nárok. Pravidelné testovanie žiakov v dňoch pondelok a štvrtok už nie je povinné. Ak máte zvyšné testy, môžete ich používať v prípade nutnosti.

            Ďakujeme za pochopenie.

            Vedenie školy