• Deň narcisov
          • Deň narcisov

          • charitatívna zbierka

            Dňa 20. 4. 2023 sa uskutočnila verejno-prospešná zbierka Ligy proti rakovine s názvom Deň narcisov. Liga proti rakovine pomáha onkologickým pacientom na Slovensku už 33 rokov. Zabezpečuje pre nich mnohé projekty ako napríklad onkoporadne, sieť onkopsychológov, jednorazové finančné príspevky, parochne pre pacientky, podporné skupiny pre pacientov, príbuzných a pozostalých, prevenčné a vzdelávacie programy a iné. 20. apríl bol výnimočným dňom, kedy bolo možné pomôcť ľuďom s rakovinou a vyjadriť im podporu jednoduchým gestom a v rámci svojich možností. A preto aj naša hliadka dobrovoľníkov z triedy 9.C v zložení Mária Majerčáková, Klaudia Budzáková a Mirko Selvek  pripínali symbolické kvety narcisov všetkým, ktorí v tento deň venovali dobrovoľný príspevok najprv v budove Spojenej školy a neskôr i v uliciach obce Lendak. Podarilo sa im vyzbierať peknú sumu 470,75 Eur. Ďakujeme všetkým, ktorí v tento deň boli solidárni, prispeli do tejto zbierky a tým podporili pacientov s onkologickou diagnózou.

            Koordinátorky ľudských práv: Mgr. Miroslava Grigláková, Mgr. Katarína Halčinová

        • Obvodné a okresné kolo vo vybíjanej
          • Obvodné a okresné kolo vo vybíjanej

          • ZŠ Lendak, ZŠ Huncovce

            Dňa 20. 4. 2023 sa na našej škole uskutočnilo obvodné kolo vo vybíjanej. Naše žiačky si zahrali vybíjanú so žiačkami ZŠ  Sv. Kríža  a žiačkami ZŠ Dr. Fischera v Kežmaroku. Hralo sa podľa platných pravidiel, každý s každým. Obidva zápasy vyhrali a postúpili na okresné kolo, ktoré sa uskutočnilo hneď na druhý deň v Huncovciach.  Na okresnom kole sa stretlo päť družstiev z celého okresu – ZŠ Huncovce, ZŠ Slovenská Ves, ZŠ Vrbov, ZŠ Nižná Brána a ZŠ Lendak. Po vylosovaní poradia sa opäť hralo systémom každý s každým, spolu sme odohrali štyri zápasy. Prvé tri zápasy sme vyhrali.  Po náročnom boji v poslednom zápase naše žiačky prehrali so ZŠ Nižná Brána a obsadili  pekné 2. miesto. Žiačky získali pohár a diplom. Srdečne blahoželáme!

            Ďakujeme všetkým učiteľom TSV za pomoc pri príprave dievčat na túto súťaž.

            Za súťaž bola zodpovedná Mgr. Daniela Galliková.

        • Na obedy zadarmo iba do stredy toho týždňa
          • Na obedy zadarmo iba do stredy toho týždňa

          • Informujeme rodičov žiakov, ktorí ešte majú záujem prihlásiť svoje deti na stravovanie v školskej jedálni od 1.5.2023, že prihlásiť cez EduPage môžu iba do 26.4.2023 (do stredy). Po tomto termíne už iba osobne  na sekretariáte Spojenej školy Lendak.

            Ďakujeme za pochopenie. Vedenie školy

        • Naši chlapci a dievčatá, prví v MIDI volejbale!
          • Naši chlapci a dievčatá, prví v MIDI volejbale!

          • ZŠ Lendak - okresné kolo

            Dňa 18.04.2023 sa na pôde našej školy uskutočnilo okresné kolo vo volejbale chlapcov. Turnaja sa zúčastnili 3 základné školy: ZŠ Fischera Kežmarok, ZŠ Grundschule Kežmarok a ZŠ Lendak. Naši chlapci si zaslúžia veľkú pochvalu, pretože to boli ich prvé volejbalové zápasy a zhostili sa ich na výbornú. Obidvoch súperov zvládli 3:0 a zaslúžene vybojovali 1.miesto Srdečne blahoželáme!

            Naše dievčatá sa nedali zahanbiť a 19.04.2023 získali v okresnom kole vo volejbale tiež  1.miesto. Hrali na dva víťazné sety do 25 a systémom každý s každým a  postupne zdolali svoje súperky.

            Poradie:

            1.miesto SŠ Lendak

            2.miesto ZŠ Dr. D. Fischera

            3.miesto ZŠ Ľubica

            4.miesto ZŠ Grundschule

            Dievčatám blahoželáme a obom družstvám ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy!

            Za prípravu žiakov na súťaž ďakujeme učiteľom telesnej a športovej výchovy a za výbornú organizáciu turnajov ďakujeme  Mgr. Tomášovi Hudáčekovi a Mgr. Róbertovi Dudovi.

             

        • Ponuka práce - účtovníčka, kuchárka či učiteľ ZUŠ
          • Ponuka práce - účtovníčka, kuchárka či učiteľ ZUŠ

          • Spojená škola Lendak ponúka prácu pre učiteľov ZUŠ, účtovníčku/mzdovú účtovníčku, kuchárku či špeciálneho pedagóga, alebo pedagogického asistenta  zameraním na autizmus. Viac informácií sa dozviete na hlavnej lište O ŠKOLE, v sekcii Rôzne - pracovné ponuky.

        • NAJ škola - semifinále 22.4.2023 na Jednotke
          • NAJ škola - semifinále 22.4.2023 na Jednotke

          • 22.4.2023 (sobota) o 9.10 hod. sa na RTVS 1 uskutoční zábavno-súťažná  šou NAJ škola 2023. Do semifinále, ktoré sa natáčalo v októbri 2022, sa prebojovali aj naši žiaci. Súťažili s družstvami z Levoče a Spišskej Novej Vsi. Štastie tentoraz pri nás nestálo, no ostali nám pekné spomienky. Poďme sa na ne pozrieť spolu!

        • Jazykový kvet  - krajské finále!
          • Jazykový kvet - krajské finále!

          • Prešov

            Žiaci našej školy sa zúčastnili krajského finálového kola - Jazykový kvet v Prešove,  na ktorej  prezentovali Vianočnú koledu od Charlesa Dickensa. Na súťaži  obsadili krásne 2. miesto. Ich predstavenie bolo zaujímavé a dokázalo divákov vtiahnuť do príbehu.  Po návštevách ducha Marleyho a duchov minulosti, prítomnosti a budúcnosti sa Scrooge, starý lakomec,  premení na milšieho a nežnejšieho muža. Aj keď sa našim žiakom nepodarilo postúpiť na celoslovenské kolo súťaže Jazykový kvet, môžu byť na svoj výkon hrdí. Bolo vidieť ich sklamanie, no určite ich táto skúsenosť posunula jazykovo vyššie a zároveň získali nové zážitky. Na tejto súťaži sa zúčastnila aj Ružena Galliková z 8.D, ktorá súťažila v prednese anglickej prózy a získala pekné 3.miesto.

            Próza: prednes - prevzatá tvorba:

            1. Ruženka Galliková – 8.D

            Dramatizácia :13 žiakov:

            Menoslov hercov - dráma:

            1. Galliková Vanesa –7.A

            2. Grich Ján –6.B

            3. Koščák Adrián –7.A

            4. Majerčáková Patrícia –6.B

            5. Majerčáková Paulína –6.B

            6. Maliňak Patrik –6.B

            7. Selveková Stanislava –6.C

            8. Smoleňáková Michaela –6.A

            9. Sulitka Vojtech – 8.A

            10. Sulitková Nina –6.B

            11. Špaková Mária 7.D

            12. Galliková Laura- 6.B

            Zvukár, osvetľovač:

            13. František Lizák –7.C

                 Všetkým žiakom blahoželáme k úspechu  a ďakujeme za dôstojnú reprezentáciu školy a obce! Želáme im veľa ďalších úspechov v budúcnosti. A ktovie, možno o rok budú mať opäť príležitosť zúčastniť sa nasledujúceho ročníka Jazykového kvetu. Veľká vďaka patrí aj pani učiteľke Mgr. Aničke Budzákovej, ktorá trpezlivo  pripravovala žiakov na súťaž a aj všetkým, ktorí jej pomáhali!

             

        • Zdravotnícky pracovník v ZŠ - možnosť práce
          • Zdravotnícky pracovník v ZŠ - možnosť práce

          • Spojená škola Lendak vyhlasuje výberové konanie na obsadenie pracovnej pozície Zdravotnícky pracovník v základnej škole. Predpokladaný nástup tohto nepedagogického pracovníka je 1.5.2023, pracovné miesto je aktuálne do 31.8.2024. Základná zložka mzdy  je 1100 € /brutto/. Pracovný čas od 7:00 - do 15:00 hod. 

            Popis pracovných činností a podmienky na výkon školského zdravotníckeho pracovníka nájdete v prílohe.

            Žiadosť a potrebné doklady je možné doručiť čo najskôr na sekretariát Spojenej školy Lendak. Výberové konanie sa uskutoční 28.4.2023 o 13.00 hod.  v riaditeľni  Spojenej školy Lendak.

            V prípade neobsadenia zdravotníckeho pracovníka  v máji 2023, pracovná pozícia ostáva voľná, ďalšie výberové konanie sa uskutoční koncom augusta 2023, s možným nástupom od 1.9.2023.

        • Zálohový jednorazový poplatok pre nových stravníkov
          • Zálohový jednorazový poplatok pre nových stravníkov

          • Upozorňujeme rodičov žiakov I. a II.stupňa ZŠ, ktorí sa v školskej jedálni v tomto šk.roku nestravovali a prihlásili sa na obedy od 1.mája 2023, aby na potravinársky účet uhradili jednorazový zálohový poplatok:

            žiaci I.stupňa - stravovací zálohový jednorazový poplatok 21,- €

            žiaci II.stupňa - stravovací zálohový jednorazový poplatok 23,- €

            V prípade, že žiak nepríde na obed a z obeda sa neodhlási, výška obeda mu bude účtovaná zo zálohového poplatku. Ak sa bude pravidelne odhlasovať, pri zúčtovaní bude zálohový poplatok vrátený.

            Potravinársky účet    IBAN: SK83 0900 0000 0050 2386 0727

            Poplatok žiadame zaplatiť čím skôr, aby sa žiaci od 1.5.2023 mohli stravovať.

            Ďakujeme za pochopenie, Vedenie školy

        • Slávici z lavice 2023 - Dominika  vyspievala zlato
          • Slávici z lavice 2023 - Dominika vyspievala zlato

          • Okresnú súťaž v speve moderných piesní Slávici  z lavice organizovalo 17.4.2023 kežmarské CVČ v spolupráci s mestom Kežmarok. Do súťaže, ktorá prebiehala v MsKS v Kežmarku, sa zapojili speváčikovia z kežmarských škôl, Spišskej Belej, Lendaku, Spišských Hanušoviec, Spišskej Starej Vsi, Toporca, Vrbova či Veľkej Lomnice. V I. kategórii súťažilo 8 žiakov vo veku 7 – 10 rokov, v II. kategórii  spievalo 10 žiakov vo veku 11 – 15 rokov.

            V I. kategórii za našu školu súťažila Dominika Galliková  z 2.C, ktorá získala 1. miesto a v máji nás bude reprezentovať na krajskej súťaži v Prešove. Túto cenu si veľmi vážime, nakoľko je Dominika len druháčka a súťažila aj so žiakmi štvrtého ročníka.

            V II. kategórii našu školu reprezentovala Blaženka Halčinová z 9.C.  Napriek tomu, že sme sa v tejto kategórii neumiestnili – všetci speváci boli naozaj vynikajúco pripravení, Blaženka získala ďalšiu skúsenosť, ktorú určite využije aj po skončení ZŠ.

            Za prípravu našich speváčok bola zodpovedná Mgr. Iveta Pavlíková, dlhoročná učiteľka HUV, vedúca FS Kicorka, ktorej touto cestou ďakujeme. Súťaž mala vysokú úroveň a naše žiačky boli výborne pripravené, potvrdzujú to aj samotné slová  Mgr. Ivety Pavlíkovej: "Ďakujeme CVČ a mestu Kežmarok  za vynikajúcu organizáciu tejto speváckej súťaže, avšak moje poďakovanie patrí predovšetkým Ondrejovi Lizákovi, nášmu školníkovi, za technickú podporu. Vďaka jeho pomoci si speváčky niekoľkokrát v škole mohli vyskúšať prácu s mikrofónom, čo sa podpísalo pri ich suverénnom výkone na pódiu."